TRANSFORMACIONS DELS TREBALLS. REPTES I OPORTUNITATS per a les dones

20 JUNY

09:00h
Gratuït
Exhaurides
Jornada de Treball
Dones adultes

Jornada de treball adreçada a institucions, professionals i dones emprenedores, directives i empresàries, que té per objectiu analitzar les transformacions que s’estan produint en el mercat de treball i el seu impacte en l’ocupació de les dones.

Analitzarem els reptes, però també les noves oportunitats que s’obren en un context d’efervescència tecnològica i de transformació de l’estructura clàssica de l’economia i l’ocupació.

La Jornada també ens permetrà aprofundir en les aliances necessàries per a fer front a aquestes transformacions i conèixer les actuacions que en aquesta matèria s’estan impulsant des de La CIBA.

Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, i Grameimpuls.

 

PROGRAMACIÓ:

 

9.00 h. BENVINGUDA

Benvinguda institucional i presentació de la Jornada a càrrec de Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i d’Isabel García, directora de l’Instituto de las Mujeres. Govern d’Espanya.


9.15 h. TRANSFORMACIONS DEL TREBALL
(conferencia inaugural)

Transformacions del mercat de treball, reptes i oportunitats per a les dones, a càrrec de Lina Gálvez, catedràtica d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla i eurodiputada des del 2019 pel Grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu.

9.50 h. REPTES A ABORDAR PER A ELIMINAR LES BRETXES DE GÈNERE EN L'ACCÉS A L'OCUPACIÓ I EL SEU ABORDATGE DES DE L'INSTITUTO DE LAS MUJERES

A càrrec de Begoña Suárez, subdirectora general d'Emprendoria i Igualtat a l'empresa. Govern d'Espanya.

10.30 h.  OBSERVATORIS  (Taula d’anàlsi)

Presentació Informe sobre la situació de l’economia a Santa Coloma de Gramenet, a càrrec de Ascen Calderón, Directora de Polítiques d’Ocupació de Grameimpuls. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Presentació informes relatius a la situació i evolució del sector tecnològic i del sector tèxtil a càrrec de Lourdes Muñoz. Observatori Dades Obertes de La CIBA, WomenDataLab.

Presenta i modera: Maribel Cárdenas, directora de polítiques d’igualtat, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


11.00 h.  PAUSA CAFÈ


11.30 h. LA CIBA, UN HUB D’OPORTUNITATS I ALIANCES

Digitalització i noves fronteres laborals per a les dones, a càrrec de Noelia Torres, directora Factoria F5.

Els sabers de les dones: habilitats, oficis i itineraris formatius, a càrrec de Marina Arnau, codirectora de la Fundació Formació i Treball.

Oportunitats per a les dones als sectors emergents, a càrrec d’Imma Pérez, directora de Nottopic.

Presenta i modera: Inma Moraleda, directora d’alcaldia, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


12.45 h.  ELS REPTES D’EMPENDRE

Mites i realitats de la cultura emprenedora, a càrrec de Marina Román, presidenta de l’associació de dones empresàries del Barcelonès Nord.

Polítiques públiques de suport al talent i a l’emprenedoria de les dones, a càrrec de Susana Chamorro, directora de l’àrea d’emprenedoria i empresa de Grameimpuls. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Els reptes d’emprendre des del terreny, amb la participació d’una emprenedora lligada a la nostra ciutat.

Presenta i modera: Cristina Vargas. Tinenta d’alcaldessa de Participació, Acció territorial i Igualtat. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.


14.00 h.  TANCAMENT