Jornada "A Santa Coloma, fem cultura restaurativa"

10 MARÇ

09:30h
Gratuït
Exhaurides
Resolució positiva de conflictes
Tots els públics

Vols contribuir al creixement de Santa Coloma de Gramenet? T’agradaria que les relacions entre veïns i veïnes fossin respectuoses? Penses que necessitem més eines per a la millora de la convivència? Vine  a les jornades “A Santa Coloma, fem cultura restaurativa”. Serà el punt de partida d’una nova iniciativa municipal, que des de la mirada i les pràctiques restauratives pretén contribuir a una millora de les relacions des de la prevenció i la provenció. A l’acte s’explicarà què és la cultura restaurativa, compartirem les bones experiències d’altres municipis del nostre territori en aquest àmbit i veurem com podem implementar aquesta estratègia en el nostre entorn.
La jornada l’obrirà l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. 
Al llarg del matí hi participaran experts de renom internacional com Belinda Hopkins i Terence Bevington, per explicar amb claredat què és la cultura restaurativa. Amb la Mònica Albertí i Elisenda González, coneixerem de primera mà tots els detalls del projecte al nostre municipi. A més, amb un cafetó a la mà podrem fer una passejada entre l’exposició de pòsters que els i les joves de diversos instituts de Santa Coloma han preparat per a explicar la serva participació en el projecte i  les seves experiències.
Abans d’acabar la jornada, hi haurà espais per conèixer-nos, relacionar-nos i fer comunitat. Ens uneix l'interès per la gestió respectuosa de les relacions i el conflicte.

Es pot assistir a la jornada en dos formats: 
-    Presencialment, amb inscripció prèvia a través de Grameticket
-     En streaming, amb inscripció prèvia per correu electrònic a l’adreça: serveideconvivencia@gramenet.cat

No t'ho pots perdre. Vine a fer cultura restaurativa! 

PROGRAMA DE LA JORNADA:

•     9:30 Benvinguda i salutació a càrrec de l’alcaldessa, Sra. Núria Parlon.
•     9:45 Pràctiques restauratives, per un model respectuós de gestió de la convivència comunitària. Ponència a càrrec de la Dra. Belinda Hopkins, Directora de Transforming Conflict
•    10:45 Presentació del projecte de Santa Coloma de Gramenet: “Enfocament restauratiu” a càrrec del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme, amb el suport de la Dra. Mònica Albertí i la Sra. Elisenda González.
•    11:00 Mesura i avaluació de l’impacte de la pràctica restaurativa a càrrec del Dr. Terence Bevington, Director de Connexus Conflict Consultancy 
•    11:30  Cafè i passejada per l’exposició de pòsters Centres per la convivència i les experiències restauratives dels Instituts de Santa Coloma de Gramenet. 
•    12:15 Taula d’experiències restauratives a altres municipis: Palau-Solità i Plegamans (Institut Can Periquet) i Ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sabadell i Arenys de Munt.
•    13:15 Activitat relacional i aprenentatges.
•    14:00 Tancament de la jornada.