Conferència "L'amor lèsbic que va desafiar al nazisme1"

22 FEBRER

18:00h
Gratuït
Exhaurides
Memòria històrica
Tots els públics

Conferència "L'amor lèsbic que va desafiar al nazisme" a càrrec de Mònica G. Álvarez, autora del llibre Amor y horror nazi, historias reales en los campos de concentración.

En aquesta obra, l'autora recull les històries reals d'amor més impactants sorgides i viscudes als camps de concentració nazis durant la II Guerra Mundial. Hi plasma també la manera com els serus catorze tstimonis van sobreviure a la malaltia, les vexacions i la gana gràcies a la seva valentia, però també gràcies al motor que en aquell moment movia els seus cors: l'amor.

Un amor com el que van protagonitzar Felice Schragenheim i Elisabeth Wust. Acte en conmemració de la Memòria de les Vícitimes de l'Holocaust. 

Mónica González Álvarez (Valladolid, 1979) és periodista i columnista d'opinió a La Vanguardia com a experta en successos i tribunals amb la seva secció de 'Las Caras del Mal', a més de col·laborar en programes de ràdio i televisió sobre aquesta temàtica. També compta amb una secció setmanal sobre crònica negra a Madrid Directo, programa presentat per Nieves Herrero a Onda Madrid, i investiga Casos Reals per al podcast del gènere true crime Hablas Miedo?, dirigit per Mona León
Siminiani per a Audible d'Amazon.
En la seva faceta com a escriptora és autora de sis llibres, quatre dels quals són assajos de investigació entre els quals destaquen tres dedicats a l'Holocaust: l'èxit de vendes Guardianes nazis. El costat femení del mal (2012) amb deu edicions i traduït a Itàlia, Amor i horror nazi. Històries reals als camps de concentració (2018) amb tres edicions, i Nit i Boira als camps nazis. Històries heroïques d'espanyoles que van sobreviure a l'horror (2022) amb dues edicions.
Va ser guardonada el 2017 amb la medalla d'Or del Fòrum Europa 2001 a reconeixement al mèrit professional.

Biblioteca del Fondo - Fons LGTBI (C/ de Massanet, 28) 

Més info: lgtbi@gramenet.cat