2a Jornada Internacional Data Feminism (amb certificat d'assistència)

17 MAIG

09:30h
Gratuït
Exhaurides
Actes d'homenatge
Tots els públics

El dimarts 17 de maig tindrà lloc la II Jornada Internacional Data Feminism organitzada des del Data Lab - LA CIBA, per abordar la incorporació de la perspectiva de  drets de les dones a les tecnologies basades en dades. Pretenen divulgar i potenciar el seu ús per a un model social més equitatiu i sostenible.

A la II Jornada Internacional Data Feminism s’abordaran els reptes i oportunitats per a les dones, en un context d’acceleració de la digitalització i impuls d'economies emergents, on la majoria de processos de digitalització estan basats en dades i algoritmes predictius d'intel·ligència artificial.

9,30h. BENVINGUDA A LA JORNADA DATA FEMINISM a càrrec de Núria Parlon Gil, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. SALUTACIÓ a càrrec de Carme Artigas, Secretària d’Estat de Digitalització e Intel·ligència Artificial. 

10,00h. Conferència inaugural. “L’ecosistema open data: impactes i drets de les dones” a càrrec de Mercedes de los Santos, Project Manager d'Open Data Charter. 

11,00h. Taula Rodona. Projectes d’ús de Data pels drets de les dones.

12,00h. Taula rodona. Projectes Data amb una mirada ètica i social.

  • “Una revisió de projectes data des de la perspectiva dels drets de les dones” a càrrec de Núria Castell-Ariño, Professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de programes a la UPC School .
  • “Les tecnologies de dades per unes organitzacions més inlcuisives i sostenibles” a càrrec de Raquel Diaz, Directora de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat de TMB. Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals.
  • “Tecnologies per a transformadores des d'una mirada etica i d'igualtat” a càrrec de Montse Guardia Guell, Co-founder & CEO en Big Onion.

13,00 h. Pausa Dinar.

14,30h. Desconferència. Projectes de dades que visualitzen les bretxes pendents.

Participa en la Desconferencia de dones DataLovers, un espai on tothom qui vulgui podrà participar, si tens un projecte de tecnologia de dades (visualització, periodisme de dades, analitica data, IA, optimització de procesos,...), vine a compartir-lo! Nosaltres posem l’espai, el projector i el berenar, l’únic que cal és emplenar el formulari i portar el material que necessitis per a la teva presentació

Per més informació consulteu el Programa adjunt.

S'emetrà un certificat d'assistència per aquellas persones que hi assisteixin de manera presencial.